«NEW APOSTOLIC REFORMATION»
SLIK DE FREMSTÅR I NORGE

image_pdfimage_print

«NEW APOSTOLIC REFORMATION»

SLIK DE FREMSTÅR I NORGE

 

JAN LILLEBY

 

 

Klipp hentet fra Oslokirkens webside,

vedrørende​​ deres​​ egen definerte​​ tilhørighet:

 

Tilhørighet

Oslokirken Media

Oslokirken hører hjemme i den pentekostale-evangelikale hovedstrømning innenfor historisk kristendom, som ofte kalles for «The New Apostolic Reformation», et uttrykk som ble lansert av Dr. C. Peter Wagner. Den pentekostale-karismatiske vekkelse er verdens mest ekspansive kristne bevegelse idag. Vårt pastor-ektepar, Aina & Jan-Aage Torp, er medlemmer av​​ European Apostolic Leaders​​ (EAL).

Oslokirken slutter seg til den evangelikale teologiske strømningens kjernedoktriner for kristendommen, på linje med de​​ nikenske​​ og​​ apostoliske​​ trosbekjennelser, samt Lausannepakten.

I samsvar med European Apostolic Leaders har vi tatt i bruk de kombinerte, historiske, bibelske mandatene  - Skapelsesmandatet og Misjonsbefalingen - som vår overordnede visjon. Vår visjon blir uttrykt i Den Hellige Skrift på denne måten: 1) Skapelsesmandatet (1Mosebok 1:28): Gud velsignet dem og sa til dem: «Vær fruktbare og bli mange, fyll jorden og legg den under dere»; og 2) Misjonsbefalingen (Matteus 28:18-20): Da trådte Jesus​​ fram og talte til dem: «Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende.»

Oslokirkens webside opplysning endt.

 

 ​​ ​​ ​​​​ Pastor Jan Åge Torp har i flere år innestått for en rekke urovekkende, ja bent frem skandaløse​​ ting…ikke minst det velkjente familiære uværet som rammet familien idet nevnte pastor gjentatte mislykkete ganger forsøkte å ‘drive ut demoner’​​ av sin egen sønn, Anders.

Torps eskapader i diverse opprivende og hensynsløse ord og handlinger er i det hele tatt en egen liten verden som preges av total forvirring. Interesserte kan jo skaffe seg boken som Anders Torp skrev, om de uhyrlige mentale og psykiske overgrep​​ han gjennomgikk, idet faren (var det 13 ganger?) prøvde å drive ut ‘demoner’ av ham. Det er opprivende å ta inn slik informasjon.​​ Med-forfatter er Tonje Egedius.

Javel, - det kan være​​ formildende​​ at han i sine yngre dager rev seg løs fra sitt ateistiske syn da han var aktiv innen humanetiske kretser.​​ Ikke vet jeg.​​ Det er bare så synd at han på en måte gikk fra ‘asken til ilden’ – da han ved sin omvendelse havnet rett inn i falsklæren som blant andre Pinsebevegelsen og trosbevegelsen har stått, og fremdeles står for.​​ Han gikk fra ateisme-grøfta og falt ned i vranglære-grøfta. Og selv et så kort skriv som klippet ovenfor angående Oslokirkens tilknytning til NAR bevegelsen, avslører mye av falsklæren han tror på og forfekter.​​ Var​​ det hans misforståtte tro på​​ apostlenes evne til å helbrede og å kaste ut demoner, slik vi ser i Apostelgjerningene, som fikk ham til å bli en åndelig overgriper? Ja, jeg mener at det kan være store sjanser for dette. Pinsekarismatikken lærer nettopp om slik vranglære, at mirakler/helbredelser/demon utdrivelser også er i virksomhet i vår​​ tid. De vil ikke innse at alt dette opphørte da apostlene forsvant i det første århundre. De tror fullt og fast på ‘pinseløgnen’ – den som T.B. Barratt var den første til å innføre her i Norge i 1906.

 

MENIGHETS-HUSHOLDNINGEN KOM

ETTER TIDEN MED APOSTELGJERNINGENE

 

Her på min nettside har jeg et utall av artikler – ja, også en rekke bøker​​ ​​ der jeg beviser at menighets-husholdningen (den frie nådefrelsen ved tro) IKKE finnes verken i Apostelgjerningne eller de fire evangelier, eller i de skriv som ble til i tiden med Apostelgjerningene.

Menighetens tid med nådeevangeliet for hele verden, var en ÅPENBARING gitt Paulus for oss, i​​ ettertid av Israels åndelige fall​​ som nasjon for Gud på jord.​​ 

Fallet ses tydelig i Apg. 28, 25-28. Paulus sitt ultimatum til Sanhedrin rådet i Roma var metoden Gud brukte for å framtvinge et​​ endelig svar​​ fra jødenes ledere, etter at de hadde prøvd å drepe Paulus i Jerusalem (Apg. 21-23).​​ De benektet på Israels vegne at Jesus var deres Messias. Gud tok dette som et fall fra troen på ham, og ti år etterpå ble nasjonen utslettet, slik vi vet fra historien.

Peter og de elleve var BARE gitt å gå til Israels jøder – og da med evangeliet om Guds Kongerike på jord (Tusenårsriket) – og dette mandatet er det som framgår av misjonsbefalingen i Matt. 28, Mark. 16, Joh. 21.

NAR​​ ER IMØTEGÅTT I NORGE VIA FLERE NETTSTEDER

 

Søkelys.no; Såkornet.no; Bibelogtro.com; Omvendt.org; Lundtorp.no,​​ og​​ flere andre har satt lyskasteren på den tvilsomme virksomheten i Norge som Oslokirken har gått i bresjen for. Ta en tur innom disse​​ hvis du vil ha grundig info om dette.​​ Personlig mener jeg at​​ Bibelogtro.com​​ er den som går mest grundig til verks, med mange viktige opplysninger i saken.

 

Det ville vært ‘smør-på-flesk’ om jeg nå skulle ta en granskende og gjennomdrevet leksikalsk​​ gjennomgang av alt vedrørende NAR.

Grunnen til at​​ også jeg​​ tar opp dette vranglære-fenomenet, er at disse bare føyer seg inn med ALLE andre vranglære-bevegelser her i verden.​​ 

NAR vektlegger dette med at de mener at apostler og profeter á la bibelsk autoritet har blitt ‘oppreist’ igjen i vår tid. Gud har altså sendt en slags reformasjon hva gjelder disse framskutte leder posisjonene.

De vil aldri innrømme at det er bare en ren oppdiktning og fantasibasert drømme-tenking, i forhold til Bibelens ekte (og avdøde!) apostler og profeter. De har​​ selv-hypnotisert seg​​ og bare bestemt seg for på egenhånd å regne seg selv som apostler osv.​​ Velkommen til barnas åndelige sandkasse!​​ Deres vyer har intet med Gud å gjøre. Han oppreiser ikke tjenester og predikanter som baserer seg på direkte løgnaktige framstillinger av evangeliet. Gud bakker ikke opp vranglære.​​ BILDE: C. Peter Wagner.

 

Fra og med Paulus og hans evangelie-åpenbaring (Ef. 3, 3) i omkring år 63-67 e. Kr., så finner vi ikke noe som helst om de ting man ser preger hele aposteltiden for øvrig.

Mirakler og tegn og under er borte. Mose Lov og forskrifter er ikke bare borte, men​​ ble drept​​ idet Kristus tok​​ den med seg i sin død på korset;​​ vanndåpen er blåst bort, nattverdstunden er borte, Jesu gjenkomst er borte (menigheten venter ikke Jesu gjenkomst, det er bare Israel som vil få dette), krav om syndsbekjennelse er borte, dåp i​​ Hellig Ånden á la Apg. 2 inklusiv tungetale er borte….i det hele tatt, Paulus kom MED EN HELT NY EVANGELIE FRAMSTILLING.

I Peters og de elleves tid var evangeliet bare forkynt til jøder og proselytter i Israels land. Peter finnes ikke i Apostelgjerningene som en som dro på misjonsreiser utenlands! ​​ Paulus​​ var den som Gud sendte ut til oss hedninger.​​ Paulus er vår hovedlærer, ikke Kristus. Kristus ble en lærer for de OMSKÅRNE, Rom. 15, 8.

PAULUS VIRKET IKKE I HENHOLD TIL MATT. 28

OG ‘MISJONSBEFALINGEN’

 

Paulus ble (sammen med Barnabas) IKKE SENDT UT AV JESUS som sådan, slik som de tolv, men vi leser i Apg. 13 at det var Den Hellige Ånd som sendte de ut til​​ ‘…den gjerning jeg har kalt dem til…’ ​​​​ Men Paulus ble UTVALGT av Jesus selvsagt. Slik vi ser i Apg. 9 og den dramatiske visjonen på Damaskus veien.​​ Ref. Apg. 9, 15.

Gal. 2, 7-8​​ godtgjør denne forskjellen mellom de to store apostlene, der Peter BARE skulle gå til de OMSKÅRNE (dette var Israel og jødene), mens Paulus OGSÅ skulle gå til hedningene ute i diasporaen der jødene var blitt spredt.​​ De​​ uomskårne​​ hedningene, som for øvrig fantes i omtrent hver eneste synagoge i Romerriket.

Med andre ord: Tullet med misjonsbefalingen som noe som var talt til menigheten og gyldig i vår tid, er rent fiktivt.​​ 

Misjonsbefalingen ble gitt​​ Peter og de elleve​​ for å gå til Israels hus, eller som vi ser i Joh. 21, - gå til​​ de fortapte fårene av Israels hus…FØ MINE LAM, VOKT MINE FÅR, FØ MINE FÅR…versene​​ 15-17.

Hvilke lam, hvilke får?

De samme som Jesus tidligere hadde forkynt at han var blitt utsendt til,​​ Matt. 15, 24:

«Men han svarte og sa: Jeg er ikke utsendt til andre enn de fortapte får av Israels hus!»

Da Peter flere år etterpå hadde den velkjente visjonen da han var i bønn oppe på taket hos skinngarveren Simon i Joppe (Jaffa), så benektet Peter at han noensinne hadde noe fellesskap med hedninger der ute i verden. Dette var i år 36-37 e. Kr., altså 8-9 år etter pinsedag i Apg. 2.

Peter selv avskriver​​ altså helt at han skulle være​​ utsendt til oss hedninger utenfor Israel. Se Apg. 10, 14…visjonen viste såkalte urene dyr som Peter ble bedt om å slakte og spise….de var bilde på hedningene. I dette tilfellet var det på de vennene som​​ Kornelius hadde rundt seg, i Cæsarea, som skulle få høre Peter tale Kongerikets evangelium til dem på romer-kapteinens invitasjon.

Da så Peter skulle i gang med sin tale, påpekte han påny (!) at dette evangelium han stod for, ikke var sendt til verden, men BARE TIL ISRAEL: ​​ 

«Det ordet som han sendte til​​ Israels barn,​​ da han i evangeliet forkynte fred ved Jesus Kristus - han er alles Herre -

37 det kjenner dere, dette ordet som er gått ut over hele Judea. Det hadde sin begynnelse fra Galilea, etter den dåpen som Johannes forkynte​​ –«

Her har vi igjen dette med å gå til​​ de fortapte får av Israels hus – Israels barn…slik Jesus formulerte det i Joh. 21.

Men ved tilfellet i Kornelius’ hus, så viste Gud til ham at han​​ nå ville ta imot​​ proselytter.​​ De ville ved tro på Jesus være rettferdiggjorte og fri fra synden, like mye som de ekte troende jøder/israelitter var det. Men dette var et​​ engangs-tilfelle. Vi finner ikke siden at Peter endret sin tjeneste, og dro ut i verdens-misjon!

Hele kristenheten lider av stor kunnskaps-mangel i forhold til Guds ordninger i Bibelen vedrørende evangelie-forkynnelse.

Man blander sammen evangeliet til jødene om et kongerike i Israel ved Jesu gjenkomst (Apg. 3ff) slik det var mens Israel ennå var Guds nasjon, - med dette nye åpenbarte nådeevangeliet som ble gitt Paulus for oss, nevnt i Efeserne og Kolosserne, omkring år 63-67 e. Kr.

Ef. 3, 1-3​​ er klar: (Norsk Bibel) -

1 Derfor bøyer jeg mine knær, jeg, Paulus, som er blitt Jesu Kristi fange​​ for deres skyld, dere hedninger​​ -

2 så sant dere har hørt om husholderoppdraget med Guds nåde, det som er gitt meg for dere.​​ 

3 Ved åpenbaring har han kunngjort for meg mysteriet*, slik jeg ovenfor har skrevet med få ord.

 

NAR troende pinsekarismatikere er tilvant med vranglære i mange år, før de eventuelt tilsluttet seg NAR.

Når disse, som så gjerne vil titulere seg som ‘apostel’ eller ‘profet’ – for slik å tilrane seg større makt og anseelse som troende, står fram som ‘predikanter’ - så viser det seg at de er helt uvitende…ja, som barn i en sandkasse…der de sitter med den lille leke-spaden sin og former sanden de sitter i.​​ De aner ikke noen ting om hvordan vårt nådeevangelium kom til. At Paulus er vår lærer og ikke Peter og de elleve kommer som et sjokk på dem. At mirakeltegn og helbredelser bare var for Israels troende har også gått dem hus forbi.

 

Oslokirkens egen definisjon av deres tilhørighet innen kristenheten, slik vi kan lese innledningsvis ovenfor, er jo​​ fremsatt med en løgn: De mener å tilhøre​​ «…den pentekostale-evangelikale hovedstrømning innenfor historisk kristendom, som ofte kalles for ‘The New Apostolic Reformation’…»​​  ​​​​ Den evangelikale delen impliserer lutherdommen, baptistene, metodistene og andre klassiske trossamfunn….alle sammen gamle og velkjente og i stor utbredelse i verden.​​ Disse drev ikke overhodet med dette vranglære-tøvet som vi ser at NAR anno 2024 driver.

NAR-bevegelsen er absolutt IKKE en hovedstrømning i kristenheten, den er en relativ fersk tilblivelse, fra omkring 2001 da C. Peter Wagner stiftet bevegelsen; se Wikipedia om dette. Det er og forblir Pinsebevegelsen alene som har blitt en slik ‘hovedstrømning’ – den startet jo med Azusa Street vekkelses-villfarelsen i 1906. NAR-bevegelsen er dermed bare å regne som en liten snørr-unge i forhold til dette!

De vet ikke at de selv er​​ blitt bedratt​​ ved de løgnene som oppkom fra den såkalte Azusa Street vekkelsen i Los Angeles i 1906-1913. Rent oppspinn og tull var​​ det​​ som ble​​ opphavet til Pinsebevegelsen i sin tid.​​ Og ut fra dette, kom så siden Word of Faith og ‘prosperity’ vranglæren. Det vi i Norge kaller for trosbevegelsen. Den ble innført ved Ulf Ekman – siden fulgt av Åge Åleskjær og flere – og fikk gehør innen den norske og skandinaviske kristenheten i 80-årene og opp til slutten av 90-årene. I vår tid (2024) er det vel snart bare TV-Visjon Norge og Jan Hanvold som sverger til denne trosformen. Samt den nevnte Oslokirken som jeg har brukt som utgangspunkt for artikkelen.​​ De leier jo pr. dags dato sendetid på TV-Visjon Norge.

Se​​ gjerne min​​ artikkel om Azusa Street vekkelsen.​​ All elendigheten startet der!​​ Lederen for dette i sin tid, Charles Fox Parham, vendte ryggen til denne ‘vekkelsen’ i protest mot alt det gale han fikk se​​ og høre​​ i disse møtene. De var dominert av spiritistiske medier, shamaner, og andre tvilsomme elementer. Hele vekkelsen var en sammenhengende demonstrasjon av​​ satanisk forvirring​​ og kaos. Dette kommer fra de som selv var der og så og hørte dette.​​ Det er tonnevis med materiale om dette på internett.

NAR og alle slike typer åndelige bevegelser må bare avvises og forkastes!​​ De avstammer fra nettopp slik åndelig satanisk forvirring og lærefalskhet.

Det betyr ikke at vi skal fordømme​​ (i endelig betydning)​​ noen til​​ fortapelse​​ på grunn av at man fører fram falsk/uriktig​​ bibellære. Men det er ingen tvil om at man er på veldig​​ farlige avveier​​ når man skal prøve å leke apostel og annet, og innbiller seg at Gud gjør visse ting i vår tid, som han så absolutt ikke gjør. Man lyver altså om Gud og hvordan han eventuelt helbreder og utfører undere i vår tid. For alt dette opphørte​​ nemlig​​ med apostlene.​​ Bare aposteltiden hadde Guds tegn og undere og helbredelser av Guddommelig slag.​​ Det var gitt for Israel så de skulle tro at Jesus var deres Messias konge.

Dette​​ falsklære-elementet​​ vist blant annet gjennom NAR og liknende bevegelser,​​ er ikke hva du vil ønske å ha på din CV når du en dag skal stå ansikt til ansikt med Herren, er det vel?

 

 

Gracepano.com

You may also like...